fredag 15 augusti 2008

Lektionstips


Av din sommarsummering kan du skapa ett ordmoln med hjälp av Wordle. Jag tycker det skapar en känlsa av bildpoesi. En introduktion via datorn som sedan kan ge eleverna inspiration att skapa bilder av de dikter de skriver. I Wordle kan du ändra layout, färger och typsnitt. Det här ska absolut mina treor få göra. Vi kommer att skriva på papper först, för att sedan generera bilderna på datorerna. Eleverna lockas att skriva och även de som fortfarande kämpar med sina bokstäver kommer att bli nöjda med slutresultatet. Bilderna i Wordle kan man sedan skriva ut och pryda klassrumsväggarna med. Nu kan vi låta sommaren få förgylla vardagen ännu en tid in på terminen.

4 kommentarer:

IT-mamman sa...

Bra tips! Tack!

tinate sa...

Det kanske kan bli ny konst på väggarna hemma med!

malin sa...

Ha vad roligt! Jag hade planerat in precis samma sak. Det måste betyda att vi har mycket god smak. Eller att vi läser Ugglemammans blogg. Lycka till i skolstarten! Vi ses i korridoren....
Frugourme

tinate sa...

Ugglebloggen är en stor källa till inspiration. Jag gillar kategori bild. Läser man hennes inlägg har man alltid något att utforska eller göra. Lyckas man slarva bort egna länkar, hittar man dem alltid hos Uggleblogg! Hennes blogg är som ett stort kartotek.

Jag hade annars en bra dag med sommarbingo! Jag var med dig och dina treor en gång när ni startade upp med detta lektionsförslag från lektion.se -Minns du? Det blev riktigt lyckat.

Nu är det bara glada dagar! Ja, och ses vi inte i korridoren så möts vi mellan barack...modulerna!