lördag 15 januari 2011

Bett2011 - ICT to inspire

".....it's about how it is used" (Tim Ryland)

Det handlar inte om själva tekniken i sig utan om hur vi använder oss av den och helt enkelt vad vi gör med den.
Jag har nyligen laddat ner en app till min iPad kallad Bloggpress. Naturligtvis måste jag nu utforska hur man använder den. Vad är väl då inte bättre än att skaka liv i bloggen som varit tyst ett helt år. Själv har jag tillsammans med mina elever gjort som rubriken i det sista inlägget innan blogguppehållet antyder: "Walked the walk". Återkommer gärna med lite tankar och reflektioner om vad som hänt på min front.

Idag har jag fått uppleva ett fartfyllt, fångande och lärorikt seminarie på Apple Education Leadership Summit i London. Tim Ryland är lärare och använder IKT för att inspirera, engagera och utmana eleverna i sitt lärande.

"Om vi ger eleverna tid att tänka, reflektera och låter dem arbeta kreativt kommer det att leda till en stor förändring för skolan", menar Tim Rylands. Han visade många exempel på lärresurser, digitala verktyg och appar där det som förenade var möjligheten till Digital Storytelling (Digitalt Berättande), challange och collaboration.

Vi bjöds på en fångande show där Tim och utvalda deltagare i publiken agerade berättare till bilder och filmer hämtade i spelmiljöer som Riven, Mysterious Island och Epic Citadel. Åhörarna som gick upp på scenen hade innan seminariet fått frågan: "Är du redo att anta en utmaning?"
Tim Ryland pratar om Game Based Learning och jag antar gärna utmaningen att förändra skolan med hjälp av spel efter Rylands motiverande föredrag med många elevexempel.Vi vill se lite ICT in action!

- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Woburn Pl,Camden Town,United Kingdom

Inga kommentarer: