onsdag 27 juni 2007

Blog eller blogg

Någonstans måste man börja. Det är väl bara att klicka sig fram antar jag. Från Digital portfolio under min utbildning till att utforska bloggen. Kan inte bli värre än WSIWG. Jag byggde sidor i designläget som inte alls visade sig se ut som de borde på webben. Rena mardrömmen med sidor som föll samman. Nu letar jag verktyg för att använda i min klass till hösten. Hade tänkt göra en skoltidning med tvåorna och vill ha ett gratis-verktyg. Men varför inte snacka blogg med en gång eller ett skrivställe på nätet. En virtuell skrivhörna där elevernas utveckling kan följas likt en portfolio. Motiverande och interaktivt, om någon läser och skickar kommentarer. Spännande!
Den svåra frågan just nu är om jag ska kalla min egen sida för blog eller blogg. Tycker blog ser snyggare ut rent formmässigt.

1 kommentar:

tinate sa...

Testar verktyget för kommentarer. Det kallas kollaborativt lärande att laborera på detta sätt. Det har jag precis fått lära mig på min sommarkurs, "Kollaborativt lärande med datorstöd". (Något som jag kan blogga om).Där jag just nu arbetar med en Wikisida. Nu ska du bara fylla på med dina uttalanden för att det ska bli en typ av grupptänkande som kan öka mina kunskaper. Måste nog berätta får några jag känner att jag är igång.