måndag 29 oktober 2007

PIM-servern hårt belastad

Det är höstlov och många lärare har tänkt att ta itu med PIM. Examinationsportalen är överbelastad och går just nu inte att logga in på. För en PIM-examinator innebär det dock att jag fick lite ledigt. Det var ju positivt. Positivt får man väl också säga att det är att så många vill utveckla sitt kunnande i hur man praktiskt kan arbeta med IT i skolan. Du som är Pimmare och skjutit upp ditt praktiserande till just denna dag ska inte misströsta. Webben är full av lärresurser! Frågefilmerna och examinationsuppgifterna går sedan som en dans. Varför inte ta en titt på Teacher Tube och låta dig inspireras av lärare från världens alla hörn. Ett annat hett tips är UR:sändningar om Digital kompetens under morgondagen. Då arrangeras för fjärde året i rad kompetensdagen SVIT - om skapande och lärande med stöd av medier och IT. Själv ska jag till Borås. Kanske ses vi där! Vill du hellre ta det lugnt kan du roa dig med att läsa IT-mammans blogg. Den är underhållande samtidigt som du kan få idéer som kan komma till nytta i skolarbetet. Tror det är dags att hon får ligga med bland mina bloggar eftersom jag börjar bli en regelbunden besökare på hennes sida. Hon är dessutom ett bloggproffs. Jag tror det har att göra med hur aktiv man är. Magnus Uggla lär ju uppdatera sin sida sex gånger om dagen, vilket tydligen krävs för att man ska hålla sin blogg vid liv. Vad vet jag. Jag gör ju det här endast ur studiesyfte!!!!

6 kommentarer:

kajsasi sa...

Hej!
Jag sökte efter andra lärare för år 1 som låter sina elever blogga och hittade din blogg. Jag har själv en etta och vi har bloggat sedan höstterminens tredje dag och hittills tycker de att det är kul, men jag tror inte de riktigt förstår vem de skriver för. Hur går det för er?

Tina Tegnér sa...

Hej kajsasi!
Jag har inte kommit lika långt som dig än. Eftersom det är många nya elever i klassen har jag haft en ganska låg målsättning och en förhoppning om att alla ska kunna logga in på skolans datorer till jul.Deras användarnamn är långa och svåra och det tar lite tid att få rutin på allt bland så många elever som jag har. Under nästa termin hopppas jag kunna använda bloggen lite mer. Jag har legat ganska lågt och haft en ambition om att lära mig själv och prova tillsammans med eleverna. Snart har jag dock tänkt lägga ut vårt podcast och då får jag introducera bloggen mer för eleverna. Jag är inte riktigt där än. Barnens skriver mycket i par vid datorerna. Både berättelser, dikter mm. Vi använder också vår lärplattform på så vis att barnen besöker olika webbportaler som har anknytning till det vi arbetar med. Vet inte riktigt var vi hamnar med själva bloggen till slut. Det får växa fram. Jag ser det lite som ett skolprojekt.

IT-mamman sa...

Oj, Tina, det var snällt sagt! Hi!
Hörde av Ugglemamma att Multimediabyrån hade haft runt 500000 sidvisningar på ett dygn och därför orkade den inte riktigt med. Kul att så många var där, fast frustrerande för dem som inte kom in...

Tina Tegnér sa...

Examinationsplatsen var avstängd en tid under dagen, för att PIM-sidan med handledningar skulle kunna användas. Den kom sedan igång igen under eftermiddagen. Naturligtvis frustrerande för dem som hade tänkt pimma under lovet. Fast jag kan inte låta bli att tänka på att många skjuter det här alldeles för mycket framför sig. Och då kan det bli så att: "Gör inte idag det du kan göra i morgon, ty då kanske du slipper".

Fredrik Svensson sa...

Yej ! Denna skall jag följa med stort intresse...Blogg On sister :-)

Tina Tegnér sa...

Tack Fredik, men jag är bara en hobbybloggare med en vison om att integrera IT i undervisningen. Jag har däremot lagt en länk till din Blogg för läsare som vill ha något som kan störa deras invanda mönster och sätta igång lite nya tankebanor.