torsdag 4 september 2008

Wetpaint

Jag brukar läsa Scary Mary's blogg och idag tipsade hon om Wetpaint Please Touch. Det är en webbapplikation där man kan prova på att måla graffiti på en virituell mur. Inom bloggvärlden är det inte lätt att vara först ut med ett bra länktips, särskilt inte när man som jag bara gör något inlägg i veckan.

Ugglemamman brukar annars vara först ut med de flesta och bästa bildänkstipsen. Här hann jag kanske före. ;-) ....ja, jag tyckter sidan är rätt kul och jag gillar att den är kollaborativ.

Jag har dock ingen film som visar hur man gör och inte heller något alster att visa upp. Hittar ni en bild i galleriet som ser ut att vara målad av en femåring så är den min. När du målat en stund tar färgen slut och då kan du bjuda in vänner och bekanta som kan fortsätta att måla på din graffitimålning. I galleriet där bilderna läggs ut kan man också ta del av andras verk och bidra med sina konstnärliga talanger.

Wetpaint gör det också möjligt att enkelt bygga Wikis. Men varför man ska syssla med Wikis förklarar "Wetpaint Wikis in plain english":

2 kommentarer:

Ugglemamma sa...

Ja här hann du före ;-)
Läcker bildapplikation och kul idé att man kan skicka vidare till en kompis som kan fortsätta måla. Tack för tipset!
Wikisajten Wetpaint kännde jag till, men har inte hunnit testa. Ser ut att bli ganska snygga wikisar. Undrar om man kan välja bort reklamen.

tinate sa...

Ja, och sedan måste man ha något kul att skriva om. Skoter eller Vespor är inte min grej. Trädgårdsodling kanske? Idag luktar det ättika på hela framsidan. Jag skulle motverka det gröna som växer utmed gatan. Tog kanske lite mycket av medlet.