onsdag 16 december 2009

WOW tar paus


I fredags när jag surfade runt på Delicious trillade jag över en länk och fastnade för sighten Xtranormal och Text-to-Movie. Här kan du genom att skriva in text på engelska (även andra språk, som jag ej fördjupat mig i) skapa en egen film. När du skapar ditt textmanus kan du lägga på kameravinklar, känslouttryck och bestämma om du vill ha närbild, helbild och så vidare. Man väljer miljö och skådespelare till sin scen och man kan lägga på musik.

Ibland kan man bli väldigt inspirerad av ett digitalt verktyg och sedan få idéer kring hur dessa kan användas i skolundervisningen. Här ser jag en stor möjlighet att kommunicera engelska med mina fyror. Vi kan inspirera varandra att uttrycka oss genom att skriva på engelska och tillsammans skapa filmer som vi kan dela med oss av. Kanske kan det bli intressanta dialoger som vi kan dramatisera tillsammans. Möjligheterna är oändliga.

Denna film har skapats av min tioårige son. Han har pausat i sitt spelande för att göra film. Det visar på dragningskraften med Text-to-Movie. Fråga mig. Jag vet. För jag är hans mamma. Han har medans jag bloggar redan gjort en ny film och behöver nu lite stöd med att skapa sig ett konto eftersom han är under tretton år.

Filmen heter Commercial.

5 kommentarer:

IT-mamman sa...

Yay! =)
Finns också på franska, spanska, tyska. Ligger i IT-Guiden under Länkar/ Språk med beskrivning om du vill tipsa kollegorna.

tinate sa...

IT-Guiden är en riktig skatt. Naturligtvisa ska jag tipsa om det. Kanske behöver bli lite duktig på att kika där själv med! Brukar oftast kolla länkar du lägger ut, men missar dem ibland.

Anonym sa...

Tja, det finns ju lite fler sajter som också har Xtranormal... ;)

http://www.ystad.se/ystadweb.nsf/AllDocuments/BD05C626E5047468C125754700444DC9

busck sa...

Jag har testat denna och tycker den är grymt bra. Nu läste jag att det kommit en uppdatering där man kan tala in ljud.
Jag har dock inte sett att det går att skriva in tysk text, någon som vet?
@busck

Per Falk sa...

Tack för tipset!
Skaffar konto i detta nu...den här tjänsten måste vara alldeles lysande i skolan. Jag kan se att mitt haiku-tema kan få det där lilla extra här! :)