söndag 2 mars 2008

Missad kompetensutveckling

Har du också missat e-Twinnings kompetensuteveckling runt om i Europa? Det blir lätt så när man är verksam lärare i skolan. För att öka kunskapen kring e-Twinning och dess verktyg, samt sprida idéer kring samarbete, kommer det att hållas workshops i fem länder runt om i Europa. Kompetensutvecklingen för skolledare och pedagoger går under namnet Professional Development Workshops - PDW. Idag avlutas PDW i Oslo som riktat sig till e-twinning-ambassadörer och lärarutbildare.

Vi som inte var där tar tacksamt emot länkar och tips från Framtidspedagog, där Ing-Marie tipsar om en norsk webbsida där det finns filmer som kan bidra till diskussioner och väcka nya tankar i arbetet med personlig integritet och internet. Webbsidan Du bestemmer finns också på engelska (You decide!) och en broschyr, med en lockande layout och intressant upplägg som kan användas direkt i undervisningen, kan med fördel laddas ner.
Filmerna kan om inte annat inspirera till eget filmskapande i ämnet. Jag tycker det är viktigt vi diskuterar dessa frågor tidigt i skolan, så att våra elever kan stå mer rustade i sitt IT-användande och bli säkrare på vad som känns rätt att lämna ut om sig själv.

Tack Ing-Marie för tipset och för er som kan franska finns det fortfarande möjlighet att anmäla sig till PDW 29-31 maj i Chantilly i Frankrike.

Inga kommentarer: