onsdag 12 mars 2008

Tina twittrar undrande

På Facebook har jag fått en ny kompis som arbetar inom Universitet i Israel. Jag fick en friendrequest och blev nyfiken eftersom det visade sig att hon arbetar med kollaborativt lärande. När hon uppdaterar sin status har det varit mycket Twitter hit och dit. Det verkar som man också kan twittering:a. Vad kan det bli på svenska? Att man twittrar. Vad vet jag?

Jag brukar ju facebooka. Jag har inte lika många vänner som min VFU-student Jenny. Men hon är född på 80-talet. Då har man ca 250-300 vänner och mycket bilder på sig själv och sina kompisar. Jag är faktiskt lite avundsjuk. De är unga och har vänner runt hela världen. Jag har inte lyckats spåra några av de vänner från spännande länder som jag träffat på genom åren. En del av de vänner som jag har på Facebook har inte ens en porträttbild. Ett frågetecken gapar restamt i porträttramen. Men på Facebook har jag ändå hittat några jag känner. Ja och så några som jag håller på att lära känna lite mer.
Men vad tusan är då ?
Jag har lagt Commoncrafts Twitter in Plain English här nedan, för dig som ändå vill veta vad det handlar om. Twitter är en typ av microblogg där man kan ha ett visst antal vänner, 140 tror jag bestämt, som man kan skicka snabba, korta meddelande till. Ett slags socialt textbaserat nätverk där man kan hålla sig uppdaterad om vad folk inom nätverket håller på med, tänker och tycker till om. Eftersom man kan kommentera blir det mer av en konversation än i bloggen, där inläggen oftast är längre.

Frågan är bara om jag hittar någon jag känner på Twitter? Tror inte det. Du kan väl hojta på mig när det är dags; -Tina du kan väl twittra med mig!

Du vet väl att 2008 spås bli microbloggens år. Det är väl bara att sätta igång då, eller?

3 kommentarer:

Johi sa...

Bra att du lärde mig om twitter, aldrig hört innan...

tinate sa...

Ska vi testa? Man kan tydligen samordna det med sin blogg så att det man twittrar också hamnar på bloggen. Till sommaren kanse...då hinner jag nog. Jag har inte hittat någon rolig sommarkurs så det blir ett lååångt loooov.

Jag måste fixa en snygg förstasida i bloggen med, när jag får tid. Din har fått en riktigt snygg layout.

IT-mamman sa...

Det är nog samma dam som sökte upp mig på Facebook. Jag nekade henne tillträde. Skäms lite. Hon är kanske en snäll människa. Tur att du är god och släpper in folk i din Facebookkrets. Ska du starta ett twitterställe eller vad man säger? Heja dig! Tala om hur det går sen!