onsdag 5 december 2007

Utmanad av IT-mamman

Bloggen lever sitt eget liv och när man minst anar det blir man under adventstid utmanad av självaste IT-mamman, som vill att jag skriver ner en önskelista. Det blir ju knappast några problem för mig! Jag önskar mig ständigt nya prylar och denna, vad jag har förstått, inom bloggvärlden vanligt förekommande typ av utmaning, kittlar även min tävlingsinstinkt. Jag vill ju naturligtvis hinna före några av de bloggare som IT-mamman taggat, eftersom jag känner dem personligen.

I uppgiften ingår nämligen att välja ut sju bloggare och lämna en kommentar i deras bloggar för att på så vis meddela dem att de i sin tur blivit utmanade och att de genom att läsa min blogg kan få reda på vad utmaningen handlar om.

Eftersom jag bloggar ur studiesyfte, vilket jag vet med mig att jag flyktigt nämnt tidigare, kan detta också vara en del i mitt projekt att upptäcka bloggen och dess dolda liv i cyberrymden. Efter att ha googlat runt lite har jag förstått att dessa utmaningar kan handla om allt ifrån att avslöja sanningar om sig själv till att visa sina skor. Utmaningen i sig får mig att tänka på kedjebrev som jag aldrig varit särskilt förtjust i. Det jag gillar med bloggens utmaning är att det synes som om bloggaren själv kan ändra lite på reglerna. Det gillar jag! IT-mamman väljer att tvinga dem hon utmanat, medans Maken (vi snackar IT-mammans make) som utmanade henne, i sin blogg uppger att utmaningen kan antas om bloggaren själv tycker det är kul. Fritt fram alltså att fortsätta på IT-mammans tyranniska linje och inte välja sju nya bloggare. Jag tänker sätta lite mer press på mina suckande bloggvänner i stundande jultider. Här har vi inte tid att baka pepparkakor eller vad ni nu kan tänkas hålla på med. Blogga på bara...... Ja och sedan kan jag utvärdera vad denna kedjeliknade bloggning resulterade i.

Här kommer min enkla önskelista och den handlar till synes inte om snälla barn:


  1. En ny bil som man kan kabba ner. Sambon har fått nytt jobb och jag får inte längre tillgång till hans tjänstebil. Jag och pojkarna vill inte ha en liten käck bil som mannen föreslagit.
  2. En händig man som kan ordna till badrummet som sambon rev ut i somras. Jag vill naturligtvis behålla min man. Han skulle dessutom bli mer harmonisk om badrumsproblemet löste sig.
  3. Ett nytt kök. Mycket för att slippa få köksluckorna i näven när man öppnar skåpen och för att inte behöva snubbla på kork- & plastmattan. Det må vara hänt att det är ett kök från Ballingslöv, men det har gjort sitt.
  4. En iPhone. Överstäffar alla förväntningar och styrs genom att man rör sina fingrar i ett mönster bara. Helt utan knappar och läcker design. Lockande...
  5. En iPod Touch. I väntan på iPhone väcker denna spelare mitt ha-begär. Min gamla mp3 är alltifrån användarvänlig. T.o.m. yngste sonen ratade den.
  6. Att Ljud & Bild-killen hör av sig som han lovat och kommer och kopplar in nya TV:n som står obrukbar i sovrummet.
  7. En skidresa som hela familjen kan njuta av. Vi behöver alla en avkopplande ouppkopplad vecka!

Vad skönt det kändes att bara få ur sig allt habegär med hjälp av en sjupunktlista. Befriande! Jag vill abslolut ha fler prylar än vad som kan tänkas vara nyttigt för en hållbar utveckling. Man borde kanske önska sig fred på jorden och att alla länder skriver på Kyotoprotokollet när man arbetar som lärare. Nu till utmaningen...

Så här gör ni: Skriv en önskelista med sju önskningar. Motivera dem kort, eller långt. Tagga sju bloggare som ska göra detsamma.

Jag utmanar:
itmira
edmaniac
itforlelever
Kajsasi
Ugglemamman
Bertil
Magnus Uggla6 kommentarer:

Johanna J sa...

Det var en gedigen önskelista till jul! Fast en iphone får du väl vänta på för den kommer väl typ lagom till kräftskivan i augusti? Hoppas annars att allt är bra på skolan även om det måste var oerhört tungt utan mig *ler*. Kram Johanna

tinate sa...

Hej Johanna! Jag tror att iPhonen dyker upp först i juni. Men jag kan nöja mig med en iPod Touch så länge. I augusti vill jag ha en Day Cruiser. Och ja, jag saknar dig. Synd att du inte skulle komma tillbaks nu när min kollega pensionerar sig. Sköt om dig och småpajsarna!

IT-tyrannen sa...

Magnus Uggla, inte dåligt! Vad spännande det ska bli att se vad han svarar!

tinate sa...

Typ!

ugglemamma sa...

Tack för utmaningen, Tinate! Jag har antagit den... eller nåt.
http://uggleblogg.blogspot.com/

tinate sa...

Lysande! Jag har redan kikat. Vilka klappar och inspirerande julgodis du lyckats utmana bloggvärlden och tomten med.