onsdag 16 januari 2008

Paint och onlineverktyg på National Gallery of Art


Via Uggleblogg hittade jag till National Gallery of Art och NGAkids -Art Zone. Där finns interaktiva onlineverktyg som man kan använda sig av i för att skapa egna bilder. Väldigt inspirerande. Vad tycks om mitt konstverk?

I väntan på matteböcker, skrivböcker och annat skolmaterial har jag låtit mina elever arbeta i Paint i veckan. Jag startade upp med att visa några bilder som min egna pojkar gjort i Paint. De har målat till och från ända sedan de var i tvåårsåldern. Jag har uppmuntrat att de har skapat själva, för att inte enbart bli konsumenter av olika spel. Barn ska få producera och som i min klass har det handlat om eget läromedel denna veckan. Vi har även använt färgpennor och vanlig färg under veckan som gått, men naturligtvis har estetisk produktion med informationsteknik sin plats i skolan. Om barnen får styra så hör den hemma här och det som tydligt märks är att barnen blir nöjda med det som de målat. Kanske ligger resultatet närmare barnens egna ideal och det som de vill uppnå med sin bild.


2 kommentarer:

kajsasi sa...

Jag såg det tipset från Uggleblogg också, men hade inte tid att ägna mig så mycket åt den. Men kanske imorgon??
Idag sa jag till mina elever att vi skulle planera tillsammans. Så vi planerade morgondagen och ett pass blev vikt för bild och form. (Det vill inte bara blogga, tack och lov!) Vet inte riktigt än vad jag skall hitta på, men ditt tips kanske skulle vara intressant som komplement till flytande färg och papper.

tinate sa...

Vi gjorde en bild- och formuppgift häromdagen där eleverna skulle täcka ett stort papper med färg. De fick inte måla föreställande och inte heller där någon annan målat. Vi bytte sedan plats runt bordet tills hela pappret var fyllt. Allt till toner från Beatles. Det blev väldigt läckert! Det har blivit mycket skapande det sista...