tisdag 22 januari 2008

Det finns bloggare och så finns det kända bloggare

Har testat Blogdesk idag och det gick ju inget vidare. Allt ser så lätt ut när Multimediabyråns Åsa K visar. Bloggdesk-klinten verkar dock inte gilla Blogger. Annars hade det kanske kunnat bli ett snyggt inlägg med en redigerad bild. I själva Blogdeskprogrammet finnns det nämligen en inbyggd funktion för enklare bildredigering. Jag har slängt ut en fråga till Åsa K, som verkar kunna det mesta, om det finns någon lösning för oss som är på Blogger.

Kanske använder du en klient som du kan rekommendera? Jag tar tacksamt emot all hjälp jag kan få. (Tack förresten Bertil för tipset om hur man finansierar sin resa till BETT-mässan i London).

Har annars surfat runt hela eftermiddagen och frågan är om jag jobbar eller om jag bara fördriver tiden med att förkovra mig och hitta genvägar till lösningar på bloggeriet. Mitt intresse för IT, skola och fritid verkar gå in i varandra.

Sedan sägs det att man ska ha ett inlägg om dagen. Behöver man inte ha något vettigt att säga då? Vad jag förstår är så är en blandning av pladder och mer vassa inlägg ett bra recept för framgång i sin blogg.


Under mitt surfande hamnade jag på The Cartoon Blog och hittade denna bild som kanske kan belysa hur man gör för att lyckas med bloggandet.9 kommentarer:

IT-mamman sa...

Jag har nog mest pladder på min blogg, men så är det när man har blivit en bloggaholic... Svårt att ta sig ur det. ;-)

tinate sa...

Men du pladdrar ju så himla bra! Du är ju en av de kända liksom...proffsbloggare!

Åsa K sa...

BlogDesk funkar inte ihop med Blogger. Det var ett av mina tre skäl att flytta till pedagogbloggar (BlogDesk, bättre kommentarfunktioner samt att jag hoppas på att det blir en verklig knutpunkt för bloggande pedagoger)

Jag har letat efter något som funkar bra med Blogger må du tro! Jag hittade inget som var lika bra som BlogDesk - men här kan du se vad jag fann - http://uggleblogg.blogspot.com/search?q=klient

Annars var nog det som funkade bäst med Blogger att maila till bloggen. Det är smidigt. Men jag testade aldrig med bilder. Det var på mitt textstadium i livet...

Johi sa...

Tack för den bilden, jag försöker alltså med det högra alternativet. Jag har också mestadels pladder i min blogg men det kanske beror på att mitt liv är rätt soft nu och inte kräver någon större hjärnverksamhet. Förutom när jag läser dina inlägg då :-)

tinate sa...

Tack Åsa! Jag visste väl att du hade koll. Det blir till att testa Windows Live Writer en regning kväll. Ikväll kanske...

Johi, skönt att höra att jag håller dig igång. Detta inlägg var ju också smidigt att ta till sig med bild och allt. Själv följer dina vackra inredningbilder. Skulle jag fota mitt utrivna badrum eller Ballingslövskök från 70-talet skulle folk smälla av!

Åsa K sa...

Apropå bloggande - denna var kul!

http://web.mac.com/aaronandpatty/What_the_Duck/Comic_Strips/Entries/2008/1/24_WTD_397.html

kajsasi sa...

Jag har svårt att hitta tid när jag ska blogg, för om jag sätter mig så går all tid åt till det och inget annat! Måste kolla det där med blogdesk. det är så mycket som jag inte förstår?

Anonym sa...

GRATTIS SMINK ELLER KLÄDER PRESENTKORT http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=121136 www.gratismode.se/?c=4285

Anonym sa...

GRATTIS SMINK ELLER KLÄDER PRESENTKORT http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=121136 www.gratismode.se/?c=4285