torsdag 19 juni 2008

Teknik och IT i skolan

En uppsats kan inte alltid fånga allt som en elev lärt sig genom att använda teknologi. Om man förändrar lärandet behöver man också förändra bedömningssystemet.
Diana Laurillard, professor vid London knowledge lab.

Läs Fatima Grönblads artikel, "Ska vi höja målen i skolan är tekniken nödvändig", på KK-stiftelsen. Artikeln tar även upp hur viktig fortbildning är för lärare, tid att reflektera över undervisningen och programvara som kan anpassas och förändras. Intressant!

Våra rektorer behöver också fortbildning, anser jag. Det räcker inte med PIM. Det behövs om vi ska kunna föra en dialog med vår skolledning om en framtida utveckling av undervisningsmetoder med IKT.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag försöker få mina arbetskamrater att öva med PIM. Men det är inte lätt, tiden räcker inte till, det är så mycket annat som är viktigt. Rektorn tycker i alla fall att det är OK som kompetensutveckling, tror jag, hon är lite avvaktande.

tinate sa...

Hej Kajsasi!
PIM är bra men våra rektorer behöver mer kunskap så de vet åt vilket håll de ska styra. Genom att stätta fokus på IT kan det också skapas utrymme för lärarnas fortbildning.

Jag hittade era räknesagor på ISSUU häromdagen. Vore kul om vi kunde byta räknesagor till hösten. Veckans räknesaga kanske! De var verkligen härliga att se.

Anonym sa...

Hej Tinate!
Låter som en trevlig sysselsättning, räknesagorna. Satsar gärna på det till HT.

tinate sa...

Vi får fila på det! Nu måste vi vara lite lediga med. Jag ska försöka vara lite internetfri ett par veckor. Önska mig lycka till!!!

Anonym sa...

Vi får bombadera våra rektorer med kurser som de bör gå på under höstterminen. Ha det så trevligt på semestern!!! Kramar amelnestor

joha88 sa...

Bra skrivet!
Jag skulle spetsa till det och säga att framför allt Rektorerna SKALL gå PIM för skolledare och sedan vidareutbildas med Leda med IT. Kämpar med rektorena i min håla och det är inge rolig läsning när man tar ut deras statistik...