söndag 5 oktober 2008

Höstyra

Hur ska man hinna gå på bokmässa eller ens blogga, när allt tycks hända samtidigt. När äldste sonen förra helgen för första gången vann en hockeycup i Höör, försökte jag aktivera yngste sonen, som helst sitter i källaren och spelar WOW. Allt medan jag själv skulle förbereda mitt seminarie inför Fronters användarkonferens som gick av stapeln den 29-30 september.

Min presentation blev klar kvällen innan och sedan satt jag och pratade högt i bilen upp till Elmia i Jönköping. Slutresultatet blev en mycket lyckad konferens där jag också fick positiv respons på mitt egna seminarie. Hade kameran med mig och hade tänkt att infoga en bild, men det visade sig att jag inte hade något minneskort i. Pinsamt! Hade tänkt tömma kortet på bröllopsbilder, men något kom emellan.

Typ en köksleverans, båtupptagning, sonens sista fotbollsmatch för säsongen och spontanmiddagen som inte var inplanerad. Efter ett samtal med svärmor fick jag sedan för mig att jag måste baka kanelbullar för att kompensera all tid vid datorn. Den WOW-spelande sonen ville dessutom ha syltkakor. Ja, så vem hinner blogga?

På mitt seminarie fick jag frågan om vad mitt nästa steg skulle vara.
-Att bygga Wikis kanske? undrade en deltagare.
Men nu har jag kommit på det. Jag har ett språkprojket på gång! Mitt bloggprojekt som staratde denna blogg är sjösatt. Nu ska jag slå Studentlitteratur en signal, vilket jag hoppas ska leda till Magic för mina elever nästa läsår. Allt förpackat i en lärplattform.

Så medan jag startar ett nytt projekt kan vår skolchef Magnusson gärna fortsätta att utreda sitt. Mina elever är positiva och tror på idén om en dator till varje elev;
-Då skulle vi inte behöva vänta på en ledig dator.
-Det är bra för dem som inte har dator hemma.
-Då kan man öva på mattespelen hemma.
En elev uttryckte att det kunde vara negativit om eleverna spelade för mycket och inte gjorde andra saker.

Så vi håller på dig Magnusson!

1 kommentar:

Emma sa...

Kikade in här och vill lämna lite fotspår efter mig :)