söndag 17 februari 2008

Publicera sagor med ISSU

Nu Trageton tar vi med ditt koncept rakt in i 2000-talet. Sagorna som barnen skriver i par vid datorn utvecklar deras läs- och skrivinlärning. Det har jag sett prov på efter att ha arbetat med "Att skriva sig till läsning" under en tid. Nu kan dessa med hjälp av ett verktyg som Issuu lätt publiceras på webben. Tidigare har vi gjort så att de sagor som barnen varit nöjda med har de lagt ut i Klassens Galleri i vår lärplattform. Med hjälp av Issuu kan dessa sagor lättare publiceras i klassbloggen för de som vill.

Issu utger sig för att vara ett levande bibliotek för intressanta publikationer. Barnens sagor och berättelser är uppfyller naturligtvis dessa kriterier. De är väldigt stolta över det som de skrivit och vi arbetar mycket med att ge varandra respons för att utveckla vårt skrivande. Vi brukar skriva ut författarnas för- och efternamn och binda ihop böckerna som finns att läsa i vårt klassrumsbibliotek. Vi får fundera på hur vi ska göra med efternamnet nu om eleverna ska fortsätta att vara anonyma.

Vi har också skannat in sagorna för att kunna spara dem i vår lärplattform. Med tanke på branden som drabbade vår skola är jag glad för att de flesta av sagorna, tyvärr inte de senaste som barnen författat, var inskannade. Sagan som ni ser här är gjord av två elever under sin andra termin i ettan.

Tack också Åsa för tipset om Issuu, som jag fick på Ugglebloggen.

Inga kommentarer: