torsdag 8 maj 2008

PIM-bankett, mingel och RoosDet börjar bli tätt med PIM-fyror på skolan. Bilden är tagen av Per Lindberg på PIM-banketten i Alingsås. En PIM-fyra innebär att du kan mingla med IT-invigda, bli bjuden på gratismat (aldrig fel) och få utmärkelser. Diplomet gillar jag. USB-minnet visade sig vara en felsändning från Kina, men kan ju alltid fungera som skrytprydnad.

Agneta är bäst, jag blundar som vanligt (det gjorde jag redan som 23-åring när Joakim Roos fotade mig i GP-reportaget om kvinnors drömmar om framtiden) Helena är snart klar med femman och Maria har fått möjlighet att påverka skolutvecklingen i kommunen som nyansälld IT-pedagog.

Det var en trevlig, social eftermiddag där vi fick många tips av Lars Carlsson på "Myndigheten" om hur man använder "pinnen" för att få fler valmöjligheter på en tunn klient. Intressant.....lite Pirate Bay-varning nästan, eller? Nä, men det hade varit kul annars.

PIM för mig då? Excel kanske. Annars inget nytt under solen. Femman då? Jo nu får man väl ligga på. IT-inriktning och inte gjort femman? Nä, det duger inte. Kanske måste man gå på föreläsningar om säkerhet på nätet med. För det lärde man sig väl inte under ett år på IT-universitetet?

Kul att intresset och kunskapen om IT ökar inom skolan. Som enskild lärare händer det dock mycket och utvecklingen går fort. Att utveckla sig inom IT är inte helt lätt att kombinera med läraryrket. Ett alternativ kan vara att att söka en distanskurs. Själv har jag hittat en rolig med webbdesign, knuten till applikationer och lärmiljöer. Fungerar bara Ladok som det ska kanske jag kommer in med.

Ja, och PIM då? En stjärna, två.....viktigast då? Låt IT vara en vardaglig del av undervisningen och behåll ett kritiskt förhållningssätt. Vad är det eleverna ska uppnå med detta moment och hur når de denna kunskap bäst? Det är inte alltid så att eleven lär sig det som du har för avsikt att de ska lära sig vid datorn.8 kommentarer:

Joakim sa...

GRATTIS!!!!!!!!!

Åsa K sa...

Grattis!

tinate sa...

Tack! Vad snälla ni är.

Johi sa...

Grattis Tina - du äger! Själv är jag mycket stolt över att ha klarat av tre stjärnor som höggravid och just nu känns det som om det inte blir fler... Trevlig helg! kram

tinate sa...

Tre det är ju guld! Du sa väl det på lönesamtalet! Då hamnar du högt på lönetrappan (den omtalade)och kan få en extra peng.

Fyran handlar mer om att tävlingsinstinkterna sätter in. Det är inget svårt för dig. Du sysslade ju med IT när vi andra kollade på Nygammalt med Bosse Larsson.

Mattemamman sa...

Grattis!!!!
Jag hade också funderingar på att fortsätta efter 3:an, men det verkar så svårt!!!!! Blir sugen igen när jag läser din blogg. Visserligen har jag fullt upp, men som min gymnasielärare i engelska sa när jag försökte mörka ogjord uppgift: vad gör du mellan 02 och 03????

IT-mamman sa...

Grattis i efterskott! Vad är det för kurs i webbdesign du har hittat? Låter spännande!

tinate sa...

Tack IT-mamman!
Det är en distanskurs, Webbdesign för lärandemiljöer, på IT-univeritet i Göteborg som är en förlängning (om än en fristående kurs) av den kurs som jag läste tidigare om lärmiljöer och webdesign. En del applikationer som jag inte kan än. De som läst tre terminer har den med sig redan, men jag läste ett år.

Sedan hoppades jag på att få min gamla(unga) lärare igen. Det hade varit kul, men nu ska han vara pappaledig.

Fast nu går jag här och väntar på på att se om jag kommer in.

Nja, jag väntar lagom kan man väl säga. Jag har ju sommarlov!