måndag 29 december 2008

[Amar]


Håller som bäst på att planera förrätten till nyår. Tycker absolut att det ska vara skaldjur på nyår. Helst hummer! Förra året hade vi hummersoppa och därför får det bli något annat i år. Först tänkte jag att vi skulle gå på GP:s milleniummeny, som jag sparat. Efter att febrilt ha letat efter receptsamlingen som ligger nerpackad har vi gått över till att titta efter smakfulla recept på nätet.

Vi har haft lite svårt för att bestämma oss. Du vet ibland måste man kompromissa med de som egentligen förstår sig bättre på efterätt. Jag tror att vi... har kommit fram till att det ska bli tre olika smårätter. En förrättspannakotta med löjrom, en liten smörgåssnitt med skagenröra och hummer med en smakförhöjande sås till.

Jag älskar skaldjur i alla dess former. Jag har dock kommit fram till att arabiska nog inte är ett språk som jag kommer att lära mig, men ryska skulle kunna fungera. Det ligger bättre i munnen. [Amar]! När man surfar trillar man lätt in på andra sidor, som Myndigheten för Skolutvecklings sida "Bildteman", som är en interaktiv ordlista.


Jag ser fram emot 2009. Ett år där man kan få lära sig något nytt. Varje dag!

2 kommentarer:

Johi sa...

Hoppas maten blev god och firandet trevligt. Här var det killarna som lagade maten, helt ljuvlig men tyvärr märkte jag redan då av magsjukan som kom under natten. Så nu har jag varit utslagen ett par dagar. Jag ser fram emot ett 2009 med gott samarbete tillsammans med dig! Kram

tinate sa...

Stackars dig! Hoppas du mår bättre nu.
Nyårsfirandet avlöpte annars väl och alla rätter blev lyckade. Yngste sonen blev dock sur för att han missade tolvlslaget och nu måste han vänta ett helt år till nästa gång.
Själv försöker jag att njuta av de sista dagarna av ledigheten. Vi har åkt skridskor på Stamsjön i Lerum och hoppas kunna hitta lite snö till helgen, så att vi kan åka skidor med. Det är härligt med jullov och jag har ingen brådska tillbaka än.
Kram tillbaka!