onsdag 2 april 2008

På plats

Nu är vi installerade. Efter en skidvecka på hotell i Geilo har jag nu efter två dagars flytt hamnat i Norgebaracken...ursäkta modulen. En trött fröken, en ung stark VFU-student (har varit mitt stora stöd under flyttdagarna) och 30 glada elever har nu tagit plats på andra våningen i den Norska deluxuxmodellen. Lite brist på möbler, men packkartonger fungerar bra som avställningyta så länge. Men vad är väl det jämfört med detta datorlösa vakum vi befinner oss i? Helt avskärmade från omvärlden. Tålamod, tålamod, tålamod....

Barnen blev lite besvikna att det bara var ett aprilskämt, när jag lurades om att vi var tvungna att prata norska när vi kom till vårt tillfälliga klassrum. Några hade allvarliga funderingar på varför, men tyckte annars att de kunde vara bra att lära sig vårt grannspråk och var öppna för att börja. (Ni förstår vilka kunskapssugna elever jag har!)

Motion får man med. Fram och tillbaka för att kunna kopiera, komma till vårt efterlängtade personalrum och hämta material. Framåt nästa termin kanske en del av springet kan undvikas om förråd och personalrum har hunnits med att ställas iordning. (Möblering och hyllor är bra med!)

Jag har annars funderat på att skaffa mig en sparkcykel, så att jag snabbt kan ta mig fram till den del av skolan som finns kvar efter skolbranden. Då kan jag fara fram lite som Hedvig, ni vet. (Inte? Hon i Från A till Ö!) Och alla kan undra; -Vem är hon egentligen, den där galna fröken som far omkring?6 kommentarer:

Johi sa...

Ja, du måste skaffa dig en sparkcykel! Jag lovar att stå vid sidan av vägen och titta roat på dig! Jag kommer snart och hälsar på!

tinate sa...

Vad roligt! Du är välkommen. Kom gärna upp och titta hur vi har det. Apropå sparkcykel eller kickboard, som jag oftast säger, så fällde min VFU-student en rolig kommentar idag: -Du menar en sån där eldriven? DÅ kan vi börja snacka!Med en eldriven lär det bli många roade blickar. Men det var ju inte det jag hade tänkt mig. Sedan väntar vi, i synnerhet jag då (man kickar inte så bra i grus), på ett nytt datum för asfaltering, eftersom det förra tillfället snöade inne.

Anonym sa...

Haha, vad roliga aprilskämt som du kommer på. Du får komma och liva upp stämningen på nedervåningen, det är änna lite tryckt där... ;)

tinate sa...

Jag tar väl med mina 30 åttaåringar och tittar ner en sväng idag då! Då blir det livat!

Anonym sa...

Du är asbra på att liva upp stämningen, du får göra en insats :) När ska vi ta en öl, förresten?

tinate sa...

Denna veckan ska jag ju på kurs. På kurs med Kurt! Nä, men fröken Fru Gourmé ska med. Nästa vecka kanske vi kan ta den där efterlängtade....