onsdag 23 april 2008

Publicera mera!

Liza Greczaniks som skrivit boken "Bloggen möter undervisningen" har också en blogg som heter Språkmakagatan. Där skriver hon om läraryrket, litteratur, språk och diverse annat.

I veckan gav denna läromedelsförfattare en blänkare om skolbloggar hon hittat på webben. En av länkarna gick till Klass 2 Kattegatt.

"Klass 2 Kattegatt" är en av dessa, som Liza beskriver; "växer upp som svampar ur jorden". Svampar kan vara delikata men också ställa till besvär. Vår blogg är av det tidigare slaget och bakom den finns 30 elever som är väldigt motiverade att skriva, när det vet att det finns en mottagare. Den besvärliga biten för oss just nu är att vi efter snart tre veckor i Norgemodueln forftararande inte kan använda våra datorer i den mån vi önskar. Tillgång till elluttag och nätverksuppkoppling saknas. Synd nu när vi kan tänkas få fler läsare...

Helt klart är att intresset för bloggverktyget har ökat och att vi bara sett början på den revolutionerande utvecklingen av Web 2.0. Med Web 2.0 kan vi göra så mycket mer. Ladda upp och ladda ner, använda och återanvända, dela med oss och vara interaktiva.

Inga kommentarer: