fredag 25 april 2008

Reflektion

Det har blivit mindre av reflektion i min blogg, vad gäller lärande och IT, konstaterar jag själv så här mot slutet av veckan. Mer av...att skriva av sig kring allt det som hänt på vår skola sedan den brann ner på nyårsnatten.

Vårsolen lyser dock på oss, som jobbar här. Vi kallar oss numera barackfolket, lite skämtsamt. Vi skrattar högre och skyndar med raska steg mellan limpa 1, 2, 3 och Norgemodulen till vårt personalrum i den intakta skoldelen.

Vi känns igen genom att vi genar över gräset för att snabbare förflytta oss och syns när vi skyndar fram på remsor av asfaltering eller snubblandes på sprängstenen.

Denna baracklärare som arbetar i en paviljong från Norge, som av vissa förtalas som containern, vill nu passa på att ge ett länktips.

Jag känner att det är dags att ta tag i det här med lärande, undervisning och IKT. Det går ju inte att pladdra på i all oändlighet. Så snabba kast från baracker till Moderskeppet som nu skrivit 100 tips i Photoshopslärande. Kanske går ni precis som jag och tänker på att ta tag i det här med Photoshop. Under tiden kan vi läsa intressanta inlägg på Moderskeppet om hur de som kommit lite längre än oss andra gör.

Följande bild kan man inte tro är skapad av människohand. Den är tagen med en enkel Olympus, 3,2 megapixel och helt ophotoshopad.

Ha en trevlig helg!

3 kommentarer:

Johi sa...

Jag gillar dina arbetsplatsskildringar! Tänkte komma och hälsa på nu på onsdag, är du där då? kram

tinate sa...

Japp! Fram till 12 är jag där. Sedan jobbar jag med PIM. Hopas vi ses då!

IT-mamman sa...

Tänk vad ophotoshopat kan vara snyggt! Hälsa den duktiga fotografen!